Joehoe, we hebben een kerstpakket!

Een ander bedanken voor zijn bijdrage én tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld: dat gaat deze kerst hand in hand samen. Wij hebben namelijk voor jou een kerstpakket samengesteld vol duurzame producten, gemaakt door ondernemers uit Friesland met een mooie missie. Met dit duurzame kerstpakket draag je dus niet alleen je werknemers, schoonmoeder of buurvrouw een warm hart toe, maar help je ook de aarde een handje én steun je lokale duurzame ondernemers. Is dat niet effe toepasselijk in een tijd van geven en goed doen 😉 

Duurzaam, circulair & Fries

Ons duurzame lokale kerstpakket is een samenwerking tussen verschillende duurzame bedrijven uit Friesland die zich allemaal inzetten voor een wereld zonder verspilling. En jij dus ook met dit pakket! Alle producten die erin zitten zijn dan ook duurzaam en/of circulair gemaakt met respect voor mens en natuur. Daarnaast zijn de producten allemaal gemaakt op Friese bodem.

Wat zit er in het kerstpakket?

  • Flesopener van Stadshout Leeuwarden
  • Oesterzwammen Growkit van Fryslân Fungies
  • Appelsap van Stichting Fryske Frucht (1 L)
  • Bonbons van Lekker Bros (200 gram)
  • Fruitwijn van Fruitwijn Fabriek(0,75 L)
  • Friese Boezem tripel van Grutte Pier (0,33 L)
  • De inspirerende verhalen van de makers achter de producten

Nog een persoonlijke touch aan het pakket toevoegen?

Heb je specifieke wensen of wil je het pakket persoonlijker maken, bijvoorbeeld met je eigen logo, een naam of een boodschap op de bieropener? Neem contact met ons op!

Wat zijn dit voor producten?

Flesopener van Stadshout Leeuwarden:

Zoals je hier op onze website kunt zien redden wij gekapte bomen uit Leeuwarden en omgeving van de versnipperaar en maken daar samen met onze stagiairs meubels en woonproducten van. Deze bieropeners hebben we gemaakt van reststukken die bij het maken van tafels en wandplanken vrijkwamen, zodat ook kleine stukken hout een tweede leven krijgen. Op de bieropener kun je precies zien van welke boom uit Leeuwarden hij gemaakt is!

Oesterzwammen Growkit van Fryslân Fungies

Michiel en Wander uit Leeuwarden maken Growkits waarmee je thuis je eigen oesterzwammen kunt kweken. Dit kun je doen met het koffiedik dat overblijft na het zetten van je kopje koffie. Zo verminder je dus je afval én kweek je tegelijkertijd oesterzwammen. En die kun je dan weer gebruiken in je gerechten!

Appelsap van Stichting Fryske Frucht:

Ieder jaar verzamelt Stichting Fryske Frucht overal in Friesland grtoe stapels appels waar anders niks mee gedaan wordt. Van al de verschillende rassen maken ze in de Friese Wouden één heerlijke, pure appelsap zonder toevoegingen.

Bonbons van Lekker Bros

Gad Bros uit Joure ruilde het bankwezen in voor een eigen bakkerij, waar hij zelf de lekkerste chocola maakt: van vulling uit eigen moestuin tot knapperige chocoladejasjes. Zijn chocola bevat geen geur-, kleur- en smaakstoffen en is daardoor heerlijk vol van smaak. Perfect voor een écht genietmomentje.

Fruitwijn van de Fruitwijn Fabriek

Van allerlei soorten fruit uit de regio maakt Roelof van de Fruitwijn Fabriek in Warten bijzondere fruitwijnen. Hij gebruikt fruitsoorten die je in de standaard wijnen niet vindt, waardoor de wijn een unieke en verrassende smaak heeft.

Friese Boezem van Grutte Pier

Dit Friese tripel biertje is gemaakt met regenwater. Het bier is een ode aan de boezems: de vaarten, meren en kanalen die ervoor zorgen dat overtollig regenwater kan worden opgeslagen in de Friese polders. Daarnaast is het een ode aan de eeuwenoude Friese strijd tegen het water, die met de huidige klimaatverandering nog steeds actueel is. Een lekker fris biertje met een pittige, ietwat zoete smaak.

Wat kost dat dan?

Het kerstpakket kost €49,95 incl. BTW. Je kunt het pakket bij ons in de werkplaats ophalen, dan krijg je er ook gratis een gezellig praatje met ons bij 🙂 Wil je het pakket liever laten bezorgen? Ook dat kan! We vragen dan wel een klein bedrag voor de bezorgkosten (à 32ct per k.m.) Bezorgen is vanaf dertig dozen helemaal gratis.

Doe mij maar zo’n pakket!

Leuk, leuk! Wij staan in de startblokken om de pakketten voor je samen te stellen. Vul hieronder ons bestelformulier in en we nemen contact met je op voor de levering! Je kunt ook een mailtje sturen met je bestelling naar info@stadshoutleeuwarden.nl of bellen naar 06-14217956 Wij gaan graag voor je aan de slag!