Een bijzettafel van een mooi stuk hout brengt een stukje natuur in huis. Of dit nu een boomstamschijf, een mooie plank of een ruig stuk is: hout geeft je kamer sfeer en is een echte eyecatcher in je interieur.

Boomstamschijf

 

Een boomstamschijf is een doorsnede van de boom.  Schijven hebben vaak mooie tekeningen in het hout en heldere jaarringen. Hieraan kun je zelfs aflezen hoe het leven van de boom is geweest. We hebben boomstamschijven in alle formaten: van grote spektakelstukken die je als salontafel kunt gebruiken tot kleine schijven die geschikt zijn als plantenkrukje.

 

Geschikte onderstellen:
Wielen, lage pootjes

Strakke bijzettafel

 

Voor wie meer van strak houdt is een strak afgewerkte plank een mooie basis voor een verfijnd tafeltje. We maken deze tafels op maat, zodat ‘ie precies in dat ene hoekje past! Onder de plank kunnen we allerlei soorten pootjes monteren: van houten poten, slanke hairpinpoten tot smalle onderstellen.

 

Geschikte onderstellen:
Bijna alles mogelijk (hout, metaal, poten of onderstel)

Natuurlijke bijzettafel

 

De basis van deze tafeltjes is één plak hout, meestal een stuk dat aan de buitenkant van de boom heeft gezeten. Dit geeft de stukken hout een bijzondere vorm. Het hout heeft vaak mooie knoesten en contrasten en is een echte eyecatcher in huis. Voor dit soort tafels zijn niet al te hoge pootjes het meest geschikt.

 

Geschikte onderstellen:
Lage pootjes

Bijzonder ontwerp

 

De vorm van het zonnebloem en het blad hebben we zelf getekend en zetten we met de hand over op het tafelblad. Dit zijn dus hele unieke tafeltjes! Het is ook mogelijk om een eigen ontwerp aan te leveren of samen een ontwerp te maken.

 

Geschikt onderstel:
Bij deze tafeltjes staat een retro onderstel uit de jaren ’50 heel mooi, maar andere onderstellen zijn ook geschikt.

Kies je eigen stuk hout

Als je bij ons in de houtloods langskomt kun je je eigen stuk hout voor je tafel uitzoeken. Klik hier om te zien welk hout wij hebben. We hebben allerlei soorten hout die steeds wisselen, dus er zit altijd wel een stukje bij wat goed bij jou en je interieur past. Als wij hierna met je tafel aan de slag gaan houden we je als je dat leuk vindt met foto’s op de hoogte van het maakproces!

Het uitkiezen van een stuk hout kan op afspraak. Wil je bij ons langskomen? Vul dan hieronder het formulier in, dan plannen we een afspraak in en kun je bij ons je stuk uitzoeken.

Afwerking

Bomenpaspoort

Onze tafels worden altijd voorzien van een bomenpaspoort, zodat je precies weet van welke boom jouw product gemaakt is.

 

Hardwaxolie

We werken al onze producten af met hardwaxolie. Dit geeft het hout een mooie diepe kleur, beschermt het hout goed tegen vocht en vuil en zorgt ervoor dat je het makkelijk kunt schoonhouden.

Wil je een afspraak maken om een stuk hout uit te kiezen? 🙂