Onze Missie: Twee bomen terugplanten voor elke boomstam

Al vanaf de dag dat wij met Stadshout Leeuwarden begonnen, hadden wij een droom: per verwerkte boomstam twee bomen terug planten! Het is ons eindelijk gelukt om een mooie samenwerking te vinden waarmee we deze droom kunnen verwezenlijken, namelijk samen met Trees For All! Per verkocht product doneren wij vanaf nu een deel van de opbrengst aan Trees for All die voor ons per donatie een boom in Nederland plant en in een ander deel van de wereld waar kwetsbare natuurgebieden worden hersteld. Help jij ons mee om zoveel mogelijk bomen te planten? Zo maken we samen het cirkeltje rond!

Samen met Trees for All

Voor onze bomenplantdromen hebben wij voor een samenwerking met Trees for All gekozen, omdat zij niet alleen in Nederland bomen planten, maar ook in andere gebieden op de wereld waar dit hard nodig is. Ontbossing is een wereldwijd probleem (denk maar aan tropisch hardhout waar wij zwaar op tegen zijn) en wij willen met deze actie bijdragen aan een betere wereld. Hoe kan dit beter dan niet alleen in onze eigen ‘achtertuin’ bomen te planten, maar ook in gebieden waar dit juist zo hard nodig is?

Trees for All is een stichting (met zowel ANBI-status als CBF-erkenning) zonder winstoogmerk met als doel om zoveel mogelijk bomen op de wereld te planten en belangrijke natuurgebieden te herstellen. Met onze actie dragen wij hier ons steentje aan bij. Zij garanderen dat elke gedoneerde boom/struik gepland wordt en geeft certificaten van echtheid uit. Wij volgen alle plantprojecten op de voet via de ‘track & trees’ van de stichting. Als je vragen hebt over deze actie, neem dan contact met ons op.

Zo werkt het:

Voor elke boomstam die wij van de versnipperaar redden, willen we twee bomen terugplanten. Op dit moment zijn dit dus 186 bomen. Per verkocht product worden er zoveel bomen geplant:

Per tafel: 2 bomen
Per wandplank: 1 boom
Per 2 wandplanken: 1 boom

Wij zijn op 1 augustus 2023 met deze actie begonnen en de teller staat nu op 59 bomen. Wil jij ons helpen om zoveel mogelijk bomen te herplanten? Dat kan!

Klik hier voor onze actiepagina!

Hier gaan de bomen heen: