Plankje, plankje aan de wand: wie heeft de mooiste wand van Friesland? Geef je spulletjes een mooi plekje op een stuk boom uit Leeuwarden of omstreken. Samen kunnen we kijken welke houtsoort past bij jouw inrichting, welke maten geschikt zijn en hoe we de plank ophangen. Hier kun je vast wat inspiratie opdoen!

Even inspiratie opdoen?

De natuur geeft ons zoveel moois en daar zijn deze wandplanken onderdeel van. Je kunt kiezen voor een natuurlijke look, waarbij je de link naar de natuur nog goed ziet. Of juist een strakke afwerking, waarbij je het hout nog wel ziet, maar het ook bij je strakke inrichting past. Kort, lang, met schors, zonder schors, natuurlijk of strak… Het is maar net wat jij mooi vindt! Je wandplank kun je bij ons zelf samenstellen door de houtsoort te kiezen die je mooi vindt, de afmetingen die bij je inrichting passen en de bevestiging die de planken vasthoudt. De planken maken we met de hand in onze werkplaats in Britsum. We houden je op de hoogte van het maakproces van de plank en sturen je foto’s, zodat je je eigen plank ziet ontstaan. Hieronder geven we je wat inspiratie van planken die we gemaakt hebben. Genieten!

Wandplank met plankendrager

Wandplank met blinde bevestiging

Wandplank in een nis

Natuurlijk of strak?

Glooiende, natuurlijke rand

De wandplanken kunnen op twee manieren voor je worden gemaakt. Hier zie je optie 1: een wandplank met een glooiende rand. Dit houdt in dat de wandplank aan één kant nog de glooiende vorm van de boom heeft. Dit geeft een natuurlijke vorm en maakt de plank speels. In deze wandplank zie je nog goed de vorm van de boom. De andere kant van de plank is altijd recht, zodat deze strak tegen de muur bevestigd kan worden. De vorm van de plank is afhankelijk van de vorm van de boom en verschilt dus van plank tot plank.

Rechte, strakke rand

Hier zie je optie 2: een wandplank met een rechte rand. Dit houdt in dat de wandplank aan beide kanten van de planken recht is. Dit past vooral bij een strakke inrichting of in een hele smalle ruimte. De vorm van de boom zie je niet meer in de plank terug (wat met een glooiende rand wel het geval is).

 

Houtsoort

We hebben een heleboel houtsoorten die geschikt zijn om wandplanken van te maken. Klik hier om te zien welk hout we beschikbaar hebben en van welke locaties.

 

Afwerking van de plank

Bomenpaspoort & stempel

Onze wandplanken geven we altijd een bomenpaspoort, zodat je precies weet van welke boom jouw product gemaakt is. Er komt ook een brandstempel op de plank, met ons logo erop. Het is mogelijk de inscripties op een niet-zichtbare plaats te zetten.

Hardwaxolie

We werken al onze producten af met hardwaxolie, dit is een natuurlijke en voedselveilige olie. Dit beschermt het hout goed tegen vocht en vuil en geeft het hout een mooie diepe kleur. Daarnaast is de plank door de olie makkelijk schoon te maken.

Inmeten & Ophangen

Vaak komen we de plek waar de planken komt te hangen even voor je opmeten, zodat we precies de juiste maten hebben. Als de planken klaar zijn kunnen we ze ook voor je komen ophangen. Dan hangt de plank meteen op z’n nieuwe plekje. Handig toch!

Ik wil wel een wandplank!

Joepie, dat vinden we leuk! Als je een wandplank wilt is het handig als je even bij ons langskomt in de werkplaats. Je kunt hiervoor met ons een afspraak maken via onderstaand formulier of een mailtje sturen naar info@stadshoutleeuwarden.nl Als je dan even de maat opneemt van de plank, hebben we vast een idee hoe lang hij moet zijn. Bij ons in de werkplaats kun je dan de verschillende houtsoorten bekijken en uitkiezen. Als we voor je aan de slag mogen gaan houden we je op de hoogte van het maakproces, zodat je je eigen plank ziet ontstaan!