Om ook de jongere generatie mee te geven dat het belangrijk is om goed voor de aarde te zorgen, geven we workshops op basisscholen. We verzorgen lessen over circulariteit en over bomen en gaan met de kinderen aan de slag om van hout een product te maken. Naast dat de kinderen het hartstikke leuk vinden, ervaren ze ook dat producten er niet zomaar zijn en dat de grondstoffen ergens vandaan komen. Je weet pas echt dat iets veel werk kost, als je er zelf mee bezig bent!

Les/workshop over circulariteit

In deze les leren we (in Jip-en-Janneke taal) wat circulair nu eigenlijk betekent en waarom het zo belangrijk is om een circulaire economie te hebben. We laten de kinderen voorbeelden zien en nemen ze mee in het proces van het maken van een circulair product. Na de les geven we een workshop waarbij we samen met de kinderen een insectenhotel of vogelhuisje maken. Hierna mogen de kinderen hun hotel of huis versieren.

Les/workshop over bomen

In deze les leren we kinderen welke soorten bomen er in hun omgeving zijn en waarom bomen zo belangrijk zijn voor de aarde en voor ons. We laten de kinderen de soorten bomen ervaren door blaadjes/vruchten/zaden te bekijken. Als er bomen op/om het schoolplein zijn gaan we met de kinderen kijken welke soort dit is. Na de les doen we met de kinderen een bomenspel.

Ook workshops voor volwassenen? Tuurlijk!

We geven ook workshops aan volwassenen, want je bent nooit te oud om te leren én het is natuurlijk heel leuk om zelf een circulair product te maken die je in je tuin kan hangen. En wie wil er nou niet even lekker timmeren? Dus ook als je een vrouwenweekend, mannenavond of vrijgezellenfeestje wil organiseren met een heuse timmerworkout zijn wij van de partij.

Wil je een workshop organiseren en (met kinderen of volwassenen)? Neem gerust contact met ons op!

info@stadshoutleeuwarden.nl
06-14217956

Of vul het contactformulier in: