Wat is nou een leukere manier om te ervaren hoe een houtproduct gemaakt wordt, dan door het zelf te doen? Daarom geven wij workshops en lessen voor jong en oud.  We nemen je mee in het proces van boomstam tot houtproduct, waarna je van ons stadshout zelf een product maakt dat je mee naar huis kunt nemen. 

Workshops voor volwassenen

Wie wil er nou niet even lekker timmeren? Als je een vrouwenweekend, mannenavond of vrijgezellenfeestje wil organiseren met een heuse timmerworkout zijn wij van de partij. Wat we maken hangt af van jullie ervaring en wat jullie leuk vinden. Wat dacht je van een wandkastje, wandplankje, vogelhuis, insectenhotel of het graveren van een bordje? 

Workshops & lessen voor kinderen

Onze workshops voor kinderen zijn niet alleen leuk om te doen, maar ook hartstikke leerzaam! We geven lessen over bomen en workshops voor het maken van een duurzaam houtproduct. Met onze workshops en lessen geven we mee dat het belangrijk is om goed voor de aarde te zorgen en ervaren kinderen dat bomen en houtproducten er niet zomaar zijn. Je weet pas echt dat iets veel werk kost, als je weet hoe het gevormd en er zelf mee bezig bent! We hebben op dit moment de volgende lessen/workshops:

Les en/of workshop over circulariteit voor kinderen

In deze les leren we (in Jip-en-Janneke taal) wat circulair nu eigenlijk betekent en waarom het zo belangrijk is om een circulaire economie te hebben. We laten de kinderen voorbeelden zien en nemen ze mee in het proces van het maken van een circulair product. Na de les geven we een workshop waarbij we samen met de kinderen een insectenhotel of vogelhuisje maken. Hierna mogen de kinderen hun hotel of huis versieren.

Les/workshop over bomen voor kinderen

In deze les leren we kinderen welke soorten bomen er in hun omgeving zijn, waarom bomen zo belangrijk zijn voor de aarde en voor ons en laten we zien hoe bomen leven. De kinderen leren dat bomen eigenlijk best veel op mensen lijken en bijvoorbeeld ook ademen, eten, drinken en communiceren. Een echte eye-opener! We hebben voorbeelden bij ons, zoals boomwortels, bomenbaby’s, houden een quiz en geven de klas een babyboompje om te verzorgen. Indien gewenst kunnen we de lessen uitbreiden met het planten van een boom, het maken van een houtproduct, werkstencils met spelletjes of een knutselactiviteit.

Gastlessen voor jongeren uit VO, MBO of HBO

Wij weten uit ervaring dat gastlessen kunnen helpen om te bepalen wat je tijdens of na je studie zelf wil gaan doen. Daarom geven wij nu zelf ook gastlessen om jongeren te inspireren iets bij te dragen aan een duurzame wereld. Jongeren hebben de toekomst in handen en kunnen bepalen hoe dingen anders kunnen en daar zelf een mooie bijdrage aan leveren. Wij zijn zelf ook jong en zijn tijdens onze studie dit bedrijf gestart,.We willen laten zien dat je ook je geld kunt verdienen door iets bij te dragen aan de wereld. Wij geven daarom gastlessen over circulariteit, circulaire keuzes maken en circulair/sociaal/duurzaam ondernemerschap. In deze lessen nemen we de jongeren mee in ons verhaal, hoe het is om als jongere te ondernemen, laten we ze voorbeelden van andere sociale/duurzame ondernemers en laten de jongeren oplossingen bedenken voor circulaire challenges. 

Wil je een workshop organiseren en (met kinderen of volwassenen)? Neem gerust contact met ons op!

info@stadshoutleeuwarden.nl
06-14217956

Of vul het contactformulier in: