Zitten aan een stukje stad: het kan met onze tafels van stadshout! Wij maken onze tafels op maat: het is maar net wat jij nodig hebt. Je kunt je tafel zelf samenstellen: je kiest de houtsoort en afwerking die je mooi vindt, de maat die bij je inrichting past en het onderstel dat de tafel compleet maakt. We maken je tafel met de hand in onze werkplaats in Britsum en houden je op de hoogte van het maakproces, zodat jij je eigen tafel kunt zien ontstaan!

Tafelinspiratie

Houtsoort

We hebben een heleboel houtsoorten die geschikt zijn om tafels van te maken. Van licht tot donker en van robuust met opvallende knoesten tot verfijnd en effen. Klik hier om te zien welk hout we beschikbaar hebben en van welke locaties.

Onderstel

Het onderstel dat onder het tafelblad komt kunnen we maken van hout of laten maken van metaal. Er zijn vele soorten onderstellen en de meesten zijn prima geschikt. Tip: kijk even op internet welke onderstellen je mooi vindt! Je kunt ons altijd voorbeelden sturen. Voor metalen onderstellen werken wij samen met www.stalen-tafelpoten.nl uit Stiens, ze maken de onderstellen ook op maat.

Afmetingen en dikte

Voor tafels gebruiken we meestal een dikte van 5cm, maar dunner of dikker kan natuurlijk ook. Je kunt aan ons de afmetingen doorgeven die de tafel moet hebben. Dan kunnen wij voor je kijken welke planken passen bij jouw wensen en je voorbeelden opsturen van de planken die we hebben. 

Afwerking

Bomenpaspoort

Onze tafels worden altijd voorzien van een bomenpaspoort, zodat je precies weet van welke boom jouw product gemaakt is. Wil je weten welke bomen uit de stad wij hebben? Klik HIER voor een overzicht van de locaties van de houtsoorten die we hebben.

Hardwaxolie

We werken al onze producten af met hardwaxolie. Dit beschermt het hout goed tegen vocht en vuil en geeft het hout een mooie diepe kleur. En het is ook nog eens een natuurlijke en voedselveilige afwerking!

Wij denken graag met je mee! Je bent welkom in onze werkplaats om je ideeën te bespreken de houtsoorten even in het echt te zien. Neem contact met ons op om een afspraak te maken 🙂