Het Bomenpaspoort

Van ieder stuk hout houden we bij waar deze vandaan komt, zo weet je dus exact op welke plek in de stad de boom van jouw product stond. Dit kun je zien op het bomenpaspoort op onze producten. Zo krijg je de connectie terug tussen het hout dat je in je handen hebt en de boom die er ooit stond. Wij willen op deze manier in onze producten meegeven dat het niet alleen een stuk hout is, maar een echte boom is geweest.
Bomen zijn heel belangrijk voor een stad: ze bieden schaduw, verkoeling, zuiveren de lucht, slaan CO2 op en hebben een emotionele functie voor mensen. Helaas moeten bomen soms gekapt worden, maar vaak is het hout nog prima geschikt om producten van te maken. Wij zorgen ervoor dat de boom na het kappen een nieuwe functie krijgt, door producten te maken en maatwerkopdrachten te doen.

Het hout van deze bomen hebben we op dit moment:

-Esdoorn: Martenastate, Koarnjum (2x)
-Hollandse Linde: Lange Hage, Britsum

 

Het droogproces

Hout moet eerst een lange tijd aan de buitenlucht drogen, daar wordt de kwaliteit het beste van. Niet al het hout dat we nu hebben kunnen we daarom direct gebruiken om producten voor je te maken. Je kunt wel alvast reserveren, dan houden we je op de hoogte!
Naast het stadshout hebben we een grote hoeveelheid pallethout, afkomstig van oude pallets van Pyrasied. Onder andere onze insectenhotel en zeshoekige wandkastjes worden hiervan gemaakt.