Nieuws

Gratis workshop insectenhotel bouwen bij ‘Expeditie door de toekomst’

By september 5, 2023juni 30th, 2024No Comments

Kom jij zaterdag bij ons ook een insectenhotel timmeren? Op het evenement ‘Expeditie door de toekomst’ van Ekwadraat kun je kennismaken met allemaal lokale duurzame bedrijven en kun je workshops volgen. Zo ook bij ons!

 

De workshops zijn helemaal gratis, het enige wat van je wordt gevraagd is een goed humeur! Je vindt onze workshop tussen 12:00 en 15:00 uur op het workshopterras bij Ekwadraat (Ynduksjewei 4, Leeuwarden). We hebben 40 plekken, dus wie het eerst komt, het eerst maalt 😄 Je mag je insectenhotel mee naar huis nemen.

Help de bij een handje

Insectenhotels zijn niet alleen leuk om te maken, ze spelen ook een belangrijke rol in het voortbestaan van belangrijke insecten, zoals de bij. Door deze kleine huisjes in de tuin te plaatsen, bieden kinderen een veilig plekje voor nuttige insecten zoals bijen en vlinders. Deze belangrijke bestuivers gebruiken insectenhotels namelijk om eitjes te leggen.

De hele dag staan wij ook met een stand op het Ondernemersplein, dus ook als je even met ons wil sparren, kennis wil maken of een vraag hebt over ons werk of onze producten ben je van harte welkom!

  • Datum: 9 september 2023 tussen 12:00 en 15:00 uur
  • Locatie: Ekwadraat, Ynduksjewei 4, Leeuwarden
  • Leeftijdsgroep: Alle leeftijden (kinderen & volwassenen)
  • Organisatoren: Ekwadraat en Stadshout Leeuwarden

Deelname aan de workshop is gratis