Hoe we het cirkeltje rond kunnen maken

Wij dromen van een wereld waarin we geen nieuwe grondstoffen meer nodig hebben en we alles wat er al om ons heen is weer hergebruiken. Een circulaire economie noemen ze dat. We willen ons steentje bijdragen aan een gezonde aarde en vinden dat we respectvol en liefdevol met de aarde om moeten gaan. Daarom werken we met hout dat anders verloren zou gaan en zijn onze producten volledig recyclebaar. Als je de producten niet meer gebruikt, kun je ze weer bij ons inleveren. We gebruiken zoveel mogelijk van de gekapte bomen, want zelfs de reststukken zijn hartstikke mooi en kunnen nog shinen als kaarsenhouder of als vulling voor een insectenhotel.

Jong geleerd is oud gedaan

Wij hebben onze passie voor de natuur van huis uit meegekregen en van kleins af aan geleerd waarom het belangrijk is om goed voor je omgeving te zorgen, dat heeft er mede toe geleid dat we nu circulair ondernemen. Wij vinden het belangrijk om kinderen mee te geven om goed voor de aarde te zorgen. Daarom geven we lessen en workshops op basisscholen over een circulaire economie en laten kinderen ervaren hoe het is om zelf een circulair product te maken. Zo kunnen ze ervaren dat producten er niet zomaar zijn en dat grondstoffen ergens vandaan komen. Je weet pas echt dat iets veel werk kost, als je er zelf mee bezig bent! Jongeren hebben de toekomst en… jong geleerd, is hopelijk oud gedaan!

Nemen = geven

In de natuur is er balans wanneer je als je iets krijgt, iets terug geeft. Daarom willen wij voor elke boom die we verwerken, een boom terugplanten. We zijn daarom op zoek naar mensen/organisaties/scholen die boomplantprojecten organiseren, zodat we hieraan mee kunnen werken. Ben of ken jij zo iemand? Laat het ons weten!