Uncategorized

Lezing Stadshout Leeuwarden vrijdagavond 13 mei

By juni 30, 2024No Comments

Kom jij kijken bij onze eerste lezing?

Wij geven vrijdagavond 13 mei onze eerste lezing! We nemen jullie mee in het proces van boom tot houtproduct, leggen uit hoe wij onze producten traceerbaar houden tot de boom en welke duurzame keuzes wij als jonge ondernemers maken. We vertellen over onze missie, doelen en dromen voor een circulaire toekomst. Kom jij een kijkje nemen bij ons eerste publieke optreden als Stadshouters?

De lezing is onderdeel van het Bosk project van Arcadia dat als doel heeft om mensen bewust te maken dat groen denken en doen onmisbaar is voor een stad. De ‘wandelende’ bomen in de stad zijn ook een initiatief van Bosk en heeft een mooie boodschap: ‘als bomen kunnen wandelen, kunnen mensen veranderen.’ Deze eerste Boskpoadium avond met relevante sprekers avond wordt georganiseerd door Tresoar. Het evenement is gratis te bezoeken en vindt plaats in Obe (het gebouw met de trappen tegenover de Oldehove).

Het programma

19.30.     Inloop
20.00.     Lezing door Jan Willem Zwart ‘Bomen in de volksgeneeskunde’
20.45.     Pauze
21.00.     Lezing door Stadshout over het proces van boom tot houtproduct en het belang van duurzaamheid en bomen in de stad

Waar gaat onze lezing over?

Met Stadshout Leeuwarden redden wij gekapte bomen uit de stad van de versnipperaar en geven het hout een tweede leven. We maken er houtproducten van waar een bomenpaspoort op staat, zodat je precies kunt herleiden van welke boom uit de stad het product gemaakt is. We nemen je in onze lezing mee in het proces van boomstam tot meubel, want daar komt heel wat bij kijken. We vertellen hoe wij als jong bedrijf duurzame keuzes maken, mensen met onze missie willen inspireren en hoe wij ons inzetten voor een circulaire toekomst.