Nieuws

Wij ondertekenden een Bijenpact!

By april 20, 2023No Comments

Na jarenlang zelf de bijenpactzuilen gemaakt te hebben zijn wij dit jaar zelf genomineerd voor deelname aan het bijenpact. Samen met Silence of the Bees (van het European Regional Development Fund) hebben wij een pact gemaakt waarbij we doelen hebben gesteld om de komende jaren bij te dragen aan meer biodiversiteit in onze regio. Dit gaat voor ons om bomenplant en het verzorgen van onderwijs over duurzaamheid aan basisscholen en impact ondernemen voor het MBO en hogescholen.

Bomenplanten
Het Bijenpact is een initiatief van European Regional Development Fund en de samenwerking tussen Noord-Nederland en Noord-Duitsland en heeft als doel om de wilde bij te redden en te voorkomen dat zij uitsterft. Het noorden is voor deze ontzettend belangrijke bij namelijk een moeilijke plek om te leven, doordat er nog te weinig biodiversiteit is. Dit houdt in dat er een tekort aan afwisseling van onder andere bloemen en planten is. Een typisch voorbeeld hiervan zijn de uitgestrekte raaigrasvelden zonder bloemen. Gelukkig is hier langzaamaan een hoop aan het veranderen. Wij willen aan deze verandering bijdragen door zelf bomen terug te kunnen planten voor elke boom die wij verwerken.

Lessen over duurzaamheid / bomen / maatschappelijk verantwoord ondernemen
Daarnaast geven wij lessen in duurzaamheid (in Jip en Janneke taal) en bomenlessen aan basisscholen en verzorgen we gastlessen en workshops op hogescholen over maatschappelijk verantwoord ondernemen (ook wel sociaal ondernemerschap / impact ondernemen genoemd). Hierin willen wij ook aandacht aan onze doelen besteden en jongeren inspireren zelf ook hun verantwoordelijkheid te nemen om zich in te zetten om de wereld beter te maken.

Wij zijn altijd op zoek naar mooie samenwerkingen om onze missie: de wereld een klein beetje (en samen dus een boel!) beter te maken. Ben jij of ken jij iemand die graag een bomenplantproject zou opzetten? Dan willen wij hier graag onze bijdragen aan leveren! Neem dan zeker even contact met ons op. Werk je op een school en ben je benieuwd wat wij op het gebied van onderwijs kunnen betekenen, neem ook dan contact op. We horen graag van jullie, want samen komen we verder 🙂