Nieuws

Workshop insectenhotel maken

By juli 25, 2023No Comments

Wij nodigen alle jonge natuurliefhebbers en creatievelingen deze zomervakantie uit voor een leerzame en creatieve workshop. Op 29 juli 2023 kunnen kinderen vanaf negen jaar hun eigen insectenhotel ontwerpen, bouwen en versieren!

De workshop vindt plaats bij Anne-Famkes Pleats in Stiens en is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. De kinderen kunnen hun insectenhotel helemaal maken zoals zij willen: van een simpel en strak design tot een kleurrijk en vrolijk kunstwerk, alles is mogelijk!

Help de bij een handje

Insectenhotels zijn niet alleen leuk om te maken, ze spelen ook een belangrijke rol in het voortbestaan van belangrijke insecten, zoals de bij. Door deze kleine huisjes in de tuin te plaatsen, bieden kinderen een veilig plekje voor nuttige insecten zoals bijen en vlinders. Deze belangrijke bestuivers gebruiken insectenhotels namelijk om eitjes te leggen. De kinderen krijgen ook bloemzaadjes die zij kunnen zaaien rond hun hotel, zodat de beestjes meteen wat te eten hebben.

Anne Famkes Pleats

Na het timmer- en versierwerk krijgen de kinderen een ijsje en wat te drinken. Na de workshop kunnen zij zich nog even uitleven op de trampoline of in de speeltuin bij Anne Famkes Pleats. Ouders mogen bij de workshop aanwezig zijn, maar met een ijssalon, theetuin en wandelgelegenheid langs de Dokkumer Ee is er ook voor hen genoeg te doen.

  • Datum: 29 juli 2023 om 14:00 uur tot 15:30 uur
  • Locatie: Anne-Famkes Pleats, Wurgedyk 20, 9051 LE Stiens
  • Leeftijdsgroep: Kinderen vanaf 9 jaar
  • Organisatoren: Anne-Famkes Pleats en Stadshout Leeuwarden

Deelname aan de workshop kost €30 (inclusief het materiaal voor het insectenhotel, bloemzaad, een ijsje en wat te drinken). Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je vooraf aan. Voor meer informatie over de workshop en om aan te melden, klik daarvoor hier!