Nieuws

Wij waren bij Hart van Nederland, Radio5, Radio2 en Omrop Fryslân!

By februari 24, 2022maart 4th, 2022No Comments

Met onze actie van het redden van omgewaaide stormbomen kon je ons de afgelopen tijd regelmatig voorbij horen komen in regionale en landelijke media, van de lokale omroepen tot SBS 6 en Radio 5. Echt bizar! Het leidde tot tientallen telefoontjes, een overvolle voicemailbox en een flinke stapel mailtjes. We hebben al een aardige lijst met stormbomen. We kunnen dus wel zeggen dat het storm loopt 😉

Hier zag en hoorde je ons deze week voorbij komen:

De uitzending van: Omrop Fryslân & LEO TV

De maandagochtend na het stormweekend van februauri werden we gebeld door Omrop Fryslân, waar ze bezig waren met een item over alle toestanden rond de stormen Dudley, Eunice en Franklin. Zo kwamen ze ook bij ons terecht! We vonden het erg leuk dat we ons verhaal samen mochten doen, want meestal wordt om één van ons gevraagd. De cameraman was nog niet weg of we hoorden onszelf al in It Nijs van de radio voorbij komen en ’s avonds zag je onze snuiten ieder uur in Fryslân Hjoed. Hier kun je het zien:

De uitzending van: Radio5

De dag erna belde een medewerker van Radio 5 met Danita. Ze waren erg gei2nteresseerd en het was een leuk gesprek. Aan het einde vam het gesprek vroegen ze of we die middag een live radio-interview wilden doen op Radio 5… Ze geschiedde: om kwart over vier belde Bart Kranenbarg van het radioprogramma ‘Bert op 5’ met Danita om te vragen naar onze bomenactie. Spannend! Hieronder kun je het radio-interview terugluisteren:

Hart van Nederland – SBS 6

Diezelfde dag kregen we plotseling een telefoontje van SBS 6: of er een cameraploeg langs mocht komen om te filmen over onze stormbomenactie. Ja natuurlijk! Dat was even wennen, zo’n grote camera van een commerciële zender op je gezicht. Op woensdagavond kwam het item in Hart van Nederland voorbij. Al knikkenbollend zaten we rond elf voor de televisie. Wat gek om jezelf zo te zien!

In het nieuws van Radio2

In de werkplaats en op kantoor hebben wij eigenlijk altijd Radio2 aan staan. We waren onderweg om een vensterbank te plaatsen in Leeuwarden, toen Danita’s vader uit Den Haag appte dat hij vol verbazing ineens Ithrans stem had gehoord tussen het wereldnieuws op de radio. Het bleek dat Radio 2 ons in het nieuws noemde en een quote van Ithran deelde. Het was zo leuk om een stem die wij elke dag op de radio horen, ineens over ons te horen praten! Luister het nieuws hier:

Radio-interview in de studio van Omroep LEO

Voor het eerst sinds ons bestaan als bedrijf kwamen we in een radio studio. Het was bijzonder om mee te maken om live ‘on air’ te zijn en om te horen hoe je eigen stem kraakhelder in je koptelefoon galmde. Maar liefst zes minuten lang mochten wij met z’n tweetjes het woord voeren in de uitzending. Luister hier ons radio-interview terug:

In de Leeuwarder Courant

Ook de Leeuwarder Courant bracht ons een bezoekje in de werkplaats, waar wij vertelden over deze actie. Op de eerste pagina vond je ons bericht en aan het einde van de week stonden we genoemd bij ‘het goede nieuws van de week.’ Daar worden we blij van 🙂 We hopen dat jullie tussen al het nare nieuws ook even een beetje blij werden van dit nieuws!

Wil je meer weten over onze actie of heb je zelf een boom die je aan ons kwijt zou willen? Klik hier!